Skip to main content
Servicesider

SDU Analytics nyheder – be here or be square!

Som analyseenhed bør man evaluere sine virkemidler.

Numbers will talk if you torture them hard enough! SDU Analytics vurderer hvert kvartal vores websidevisninger.

Vi monitorer aktivt analyser.sdu.dk plus vores websider på sdunet og sdu.dk for at følge, hvad der har organisationens interesse, samt browservalg og skærmstørrelser m.v., sådan at vi kan foretage databaserede tilpasninger.

I alt i 4. kvartal 2021 havde SDU Analytics på vores SDUnet-websider lidt over 1.100 besøgende.

Det er en flot stigning i 2021 som vi tager som udtryk for, at vi publicerer flere nyheder om data, tal og analyser på vores nyhedssite.

Besoegstal på SDU Analytics sdunet

Et særligt fokus for 4.kvartal af 2021 har været at SDU Analytics nyhedssite bliver brugt – dette har blandt andet været et perspektiv på oprettelsen af den nye Analytics Servicesite på SDUnet.

SDU Analytics nyhedsside fik i 4. kvartal af 2021 hele 648 sidevisninger fra 391 unikke besøg. Særligt nyheden om monitorering af uddannelsernes frafald har været populær, men også nyheden om opdatering af uddannelsesberetningen ligger meget højt, sammen henvisningen til uddannelsesdata (tidligere whitebook).

Det betrygger os i at fortsætte med nyhedsformidling via vores servicesite på SDUnet.

Analyser.sdu.dk, hvor vi har samlet links til alle vores analytiske leverancer, svinger måned fra måned, særlig højt er besøgstallene i januar-februar, april og juni.

For hele 2021 havde analyser.sdu.dk et gennemsnit på 739 hits, fordelt på gennemsnit 142 sidevisninger pr måned fra i gennemsnit 40 brugere pr. måned.

Til sammenligning har Statistisk Årbog i 2021 mellem 250 til 500 hits pr måned.

Samlet set må man konkludere, at der bliver kigget på data på SDU.

Brugerperspektivet vi tager med os er, at 98% anvendte en stationær computer, og hele 90% benyttede windows styresystem. Edge og Chrome deler stort set brugerne i to halvdele i forhold til browservalg, og halvdelen har 1920*1080 skæmopløsning. Dette er informationer, som vi kan bruge til at optimere vores visuelle præsentationer på websiderne.

SDU Analytics' præsentation på sdu.dk har cirka 700 besøgende, hvor mønstrene fra de besøgende på sdunet er stort set de samme på sdu.dk.

Mest besøgt på de eksterne sider er præsentationen af SDU Analytics medarbejdere, men også Student Analytics Lab har fine besøgstal.

Med de fine besøgstal i bagagen fortsætter vi således vores praksis fra 2021 med aktiv nyhedsformidling af data, tal og analyser der vedrører SDU.

Redaktionen afsluttet: 26.01.2022