Skip to main content
Servicesider

Berigtigelse af klimaplakat vedr. flyrejser i 2018

Til SDUs verdensmåls kickoff den 24 september deltog SDU Analytics med 5 plakater. Den ene plakat omhandlede SDUs flyrejseaktivitet og denne plakat præsenterede beklageligvis to fejl.

  • Det korrekte antal kilometer, SDU havde rejst i 2018, er i total antal km: 23.068.071. Den korrekte afstand svarer ca. til 30 rejser til Månen tur-retur, og derfor ikke som angivet på den oprindelige plakat 100.
  •  
  • Den korrekte mængde CO2, der blev udledt på baggrund af flyrejserne i 2018, er i total mængde CO2 I kg: 3.869.882 Mængden af CO2 kan cirka absorberes af et skovareal, der er 4,5 gange så stort som hele SDUs areal, og ikke som tidligere angivet på den oprindelige plakat 14 gange så stort.
  •  

    Begge fejl skyldtes en misforståelse i fortolkningen af datagrundlaget.
    Udregningerne blev lavet på baggrund af data for rejser bestilt af SDU, som vi fik stillet til rådighed af Udbudskontoret.
    I SDU Analytics svigtede vores kvalitetskontrol og vi misfortolkede derfor mængden af CO2 og afstanden rejst, som værende per passager og ikke per billet. Så hvis en billet fx var for to personer blev den talt dobbelt.

    Vi er meget taknemlige for, at vores kollegaer i Udbudskontoret opdagede fejlen.

    I SDU Analytics ønsker vi at arbejde med korrekte tal, vi hører altid gerne hvis noget vi har leveret ikke ser rigtigt ud. Plakaten med de rigtige informationer ses nedenfor.

    SDU's flyrejser i 2018

    Redaktionen afsluttet: 27.01.2020