Skip to main content
Servicesider

Generativ AI

Kunstig intelligens indtager ledelse og læring

Kunstig intelligens, også kendt som AI (Artificial Intelligens), er kommet i vælten. Ikke mindst efter at ChatGPT gjorde generativ AI tilgængelig for alle. Både SDUs forskere og Uddannelsesrådet er derfor gået i offensiven med at afdække fænomenets muligheder og udfordringer.

Af Birgitte Hjelm Paulsen, , 30-05-2023

I en fokusserie, AI - et stort skridt ind i en usikker fremtid, på forsiden af sdu.dk fortæller forskere fra TEK, SAMF og HUM om tre aspekter af, hvordan kunstig intelligens påvirker vores hverdag og vores fremtid:

Projekt om generativ AI på uddannelsesområdet

Uddannelsesrådet har besluttet at igangsætte et projekt om brug af generativ AI på uddannelsesområdet på SDU. Prorektor Helle Waagepetersen er projektejer.

Helle W. har bedt SDU Digital og SDU UP om at forberede et projektgrundlag samt planlægge og afvikle et første stormøde efter sommerferien. Der er desuden tilknyttet en referencegruppe til projektet med repræsentanter fra fakulteter og udvalgte fællesområder.

Fra SDU UP deltager Pernille Stenkil Hansen og Rie Troelsen og fra SDU Digital deltager Nina Thorsted Petersen, Birgitte Hjelm Paulsen og Bue Raun Andersen i arbejdet.

Redaktionen afsluttet: 30.05.2023