Skip to main content
Servicesider

SDU har størst fremgang på international ranking

SDU er nr. 210 i verden på den nye udgave af NTU Rankings internationale akademiske rangliste.

“Performance Ranking of Scientific Papers for World Universities”, der også er kendt som NTU Rankings er en akademisk international ranking, der publiceres årligt af National Taiwan University.

NTU Rankings rangerer verdens top 500 universiteter samt rangeringer af 6 videnskabelige hovedområder og 27 udvalgte fagområder. Deres rangeringssystem er designet til at evaluere universiteters forskningspræstationer ved at benytte objektive indikatorer.

SDU har i 2022 taget et stort spring frem til nr. 210 i verden. SDU er det danske universitet som har set den markant bedste fremgang i 2022.

Fra 2007-2014, var fire af de danske universiteter repræsenteret i top 500-listen, men siden 2015 er dette tal steget til fem af de danske universiteter.

Man skal altid betragte ranglister med varsomhed, men i den stigende internationale konkurrence vil nogen i omverdenen bemærke, hvorledes danske universiteter ser ud i en international kontekst. Derfor monitorerer SDU Analytics de væsentligste ranglister, for at følge trends og tendenser.

I analysen kan de andre danske universiteters udvikling på NTU Rankings også studeres nærmere.

Link til analysen

Klik her

Redaktionen afsluttet: 22.09.2022