Skip to main content
Servicesider

SDU fastholder stærk udvikling ift. entreprenørskab

SDU’s indsats med at fremme entreprenørskab kan dokumenteres af udviklingen.

Se analysen her.

Seneste dimittendårgang der kan dokumenteres er 2017, hvor 130 studerende havde et CVR tolv måneder før studiestart,  194 studenter havde et CVR tolv måneder før dimension, og 222 dimittender havde et CVR 12 måneder efter dimission.

SDU Analytics monitorerer årligt udviklingen blandt de danske universiteter og professionshøjskoler. Analysen kan således foretages på institutionsniveau og på hovedområdeniveau, samt uddannelsesniveau.

Interessante findings for årgang 2017:

 • SDU er førende på entreprenørskab i universitetssektoren på det samfundsvidenskabelige område, særligt for de kandidatdimittender. Årgangene efter 2017 ser også lovende ud.
 • SDU ser også godt ud, når vi kigger på det på tværs af det sundhedsvidenskabelige hovedområde i universitetssektoren, særligt for kandidatdimittender. Årgangene efter 2017 ser også lovende ud.
 • Samlet set er andelen af SDU’s kandidatdimittender med et CVR nummer så flot, at kun ITU og CBS har flere kandidatdimittender med et CVR før dimission. Efter dimission har kun ITU og RUC større andel kandidatdimittender end SDU.
 • For professionshøjskolerne er det ikke overraskende DMJX der har den største andel dimittender med CVR. Mere interessant er forskellen i Region Syddanmark, at UCSYD har markant større andele dimittender med et CVR end UCL.
 • Uanset sektor, institution og hovedområde er der en markant højere andel, hvor der ikke er aktivitet på CVR, end dem med aktivitet på aktivitet.
 • Samlet set er det interessant, at niveauet af CVR uden aktivitet har ligget stabilt højt siden det steg voldsomt under finanskrisen. Er det udtrykt for et latent potentiale, som dimittenderne forløser senere i karrieren?
 •  

  Se analysen her.

  Redaktionen afsluttet: 11.08.2020