Skip to main content
Servicesider

Status på søgningen til kandidatuddannelsernes sommerstart 2023

Bliv klogere på kandidatsøgningen til studiestart 1. september 2023 her!

1. marts 23.59 var fristen for søgning til sommeroptaget på SDU’s kandidatuddannelserne, med studiestart 1. september 2023 (1. runde).

Ved fristen har 6.245 ansøgere sendt 9.125 ansøgninger til SDU.  Det svarer samlet set til en stigning på 3% i antallet af ansøgninger, sammenlignet med søgningen samme periode sidste år 2022.

Søgningen viser et mindre fald af ansøgere med dansk nationalitet, samtidig med at antallet af ansøgere med udenlandsk nationalitet stiger.

Der er udarbejdet en række statusmaterialer med status over søgningen, sammenlignet med tidligere år. Tilgå eller hent materialer via knapperne til højre!

Dertil er der lavet en webrapport med søgningsdata og en række baggrundsinformationer med mulighed for at filtrere på fakultet, campus, uddannelsesniveau, samt at hente data ned i excel-format.

Søgningsdata i webrapporten vises i 3 udgaver i hver sin fane, som adskiller sig ved hvilke behov der understøttes:

  • ”Ledelsesoverblik” viser den overordnede status på søgningen, dvs. udvalgte nøgletal og tabeller inkl. sammenligning med sidste år.
  • ”Standardtabel” viser søgningen dagsdato sammenlignet med søgningen samme dag sidste år. Fanen indeholder en række klargjorde tabeller for udvalgte baggrundsoplysninger.
  • ”Avanceret tabel” viser søgningen dagsdato sammenlignet med den samlede søgning ved fristen tidligere år (”slut” tallet). Fanen indeholder både klargjorde tabeller for udvalgte baggrundsoplysninger, samt en brugerstyret tabel, der giver mulighed for selv at udvælge hvilke oplysninger der ønskes vist.

Tilgå webrapporten via knapperne til højre!

Afklarende spørgsmål mv. bedes henvendes til sduanalytics@sdu.dk

Statusnotat i webformat

Klik her

Statusnotat i PDF-format

Klik her

Statusopgørelsen i tabelformat

Klik her

Webrapporten

Klik her

Redaktionen afsluttet: 02.03.2023